Tort cu ciocolata, alune si visine

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 6656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 5 oua
  • 5 lnguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • Blat maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml smantana dulce
  • 300 gr ciocolata (200 gr amaruie, 100 gr cu lapte)
  • 100 gr ciocolata cu alune intregi
  • Jeleu de visine 1:
  • 350 gr visine (congelate)
  • 3 linguri de zahar
  • vanilie
  • 2 linguri amidon
  • Jeleu de visine 2:
  • 350 gr visine
  • 3 linguri de zahar vanilie
  • 1 plic tort jelee
  • Decor:
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, alune si visine:

Pentru blatul galben se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si coaja de lamaie. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea.

Pentru blatul maro se mixeaza albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul. La final de adauga faina si cacao. Se coace la 180 de grade Celsius pana cand trece proba cu scobitoarea. Jeleul de visine 1: se amesteca ingredintele si se pune pe foc amestecand din timp in timp pana cand se ingroasa putin.

Pentru crema de ciocolata am incalzit smantana impreuna cu cele 300 gr ciocolata 2 minute la putere maxima in cuptorul cu microunde. Am amestecat apoi pana cand ciocolata a fost topita. Am lasat la rece 3 ore. Ciocolata cu alune se zbrobeste cu ciocanul pentru snitele. Crema rece am mixat-o pana cand s-a intarit si a capatat o consistenta aerata. Am adaugat in aceasta crema ciocolata cu alune zdrobita.

Blatul galben l-am taiat in 2 jumati (pe lungime), apoi fiecare jumatate a fost impartita de orizontala pentru a rezulta cate 2 foi nu prea groase. Blatul maro a fost impartit in 2 jumatati.  

Asamblare:   pe o foaie de blat galben se pune un sfert din crema. se aseaza o jumatate de blat maro   deasupra acestuia se pune un sfert din crema de ciocolata, apoi inca o foaie de blat galben. Deasupra acestuia se pune jeleul de visine 1. Urmeaza o foaie de blat galben, un sfert din crema de ciocolata, o jumatate de blat maro, restul de crema de ciocolata, si ultima foaie de blat galben.   Pentru jeleu de visine 2 am pus visinele pe foc impreuna cu zahar. Praful de tort jelee l-am amestecat cu un plic de zahar vanilat si apoi cu sucul lasat de visine. Aam pus tort jelee-ul peste visine si am lasat pe foc aprox. un minut. Imediat am adaugat acest jeleu pe blatul galben de tort. Marginile tortului le-am imbracat in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, alune si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale